Voor de Behandeling

♦ Graag +/- 3 uur voor de behandeling niet eten en drinken.
Bij dorst kan men echter wel een slokje water nemen. De reden voor het niet eten is onder andere het effect van een volle maag op de bloedsomloop.

Abdullah Ibn Umar rady Allahu anhu heeft overgeleverd dat de Profeet ﷺ zei: hijama is het beste op een lege maag. Hierin bevindt zich een genezing en zegening… [Sahih Sunan ibn Maajah, Hadith 3487].

♦ Het is aanbevolen om wudu te verrichten voor de behandeling.

♦ Op de dag van de behandeling en de dag erna, graag geen vlees en zuivelproducten eten.

♦ Patiënten met suikerziekte dienen de suiker vlak voor de behandeling op te nemen, de suiker dient boven de 4 te liggen.

♦ Patiënten dienen voor de behandeling door de geven welke medicatie ze gebruiken.

♦ In overleg met uw arts is het beter om 24 uur van te voren geen bloedverdunners in te nemen.

♦ Patiënten die geen hijama mogen ondergaan:
– Zwangere vrouwen
– Menstruerende vrouwen
– Patiënten met extreme bloedarmoede of een lage bloeddruk

♦ Mannelijke patiënten die hijama op het hoofd willen dienen hun haren van de voren weg te scheren.

Na de Behandeling

♦ Na de behandeling kunt u zich vermoeid of juist energiek voelen. Dit gevoel kan enkele dagen duren. Het is in beide gevallen belangrijk dat u uw lichaam de mogelijkheid geeft om uit te rusten.

♦ Het is belangrijk dat u na de behandeling goed eet zodat u lichaam op kracht kan komen. Eet daarom gezond en evenwichtig. Drink voldoende water, thee (zonder suiker, honing kan wel) of verse – zelf geperste – vruchtensappen (vermijd ongezonde of vettige voeding en dranken gezien deze gifstoffen bevatten).

♦ U mag 24 uur na de behandeling niet: douchen, sporten en seksuele gemeenschap verrichten.

♦ Eet ook geen vlees en zuivelproducten. Het kost het lichaam veel energie om deze producten te verteren en deze energie heeft het lichaam nodig om te herstellen en nieuwe bloedcellen aan te maken. 

♦ Rode / blauwe plekken en incisies zullen na 3 tot 10 dagen verdwijnen. U kunt honing, zwarte zaad olie of olijfolie als nabehandeling gebruiken bij irritatie. De plekken kunnen jeuken omdat de huid zich hersteld, probeer het jeuken echter te vermijden.

Bij verdere vragen kunt u contact met ons opnemen door te bellen, te appen, een mail te sturen of het contact formulier in te vullen.